Jobs
Home
Scroll
Geen artikelen gevonden

Meer dan 120 lekkernijen hebben een nieuw ecologisch jasje gekregen.

Marblo Culinair, producent van verse dagschotels en onderdeel van de Willy Naessens Group, draagt zijn steentje bij in de strijd tegen milieuvervuiling.

Marblo Culinair, producent van verse dagschotels en onderdeel van de Willy Naessens Group, draagt zijn steentje bij in de strijd tegen milieuvervuiling.

Ongeveer een half jaar geleden stapte Marblo over naar een meer ecologische verpakking.

“Het gebruik van kunststof als verpakking was zo vanzelfsprekend geworden in de voedingssector zonder na te denken over de gevolgen ervan. Bij Marblo hebben we die oefening wel gemaakt. We zijn er al een paar jaar geleden mee begonnen. Het is niet evident, de juiste partner vinden, onderzoek doen welk effect dit heeft op houdbaarheid, het opnieuw instellen van sommige automatische processen, … maar we zijn toch fier dat we ondertussen al een half jaar 100% zijn overgestapt naar deze milieuvriendelijke verpakkingen”, zegt Veerle Naessens van Willy Naessens Food.

De nieuwe verpakking is ecologisch afbreekbaar en dus recycleerbaar.
Nog een ander voordeel… de verpakking is zowel microgolf- als ovenbestendig.

Bij Marblo worden dagelijks 15.000 culinaire dagschotels verkocht. Wekelijks produceren ze 3.500 liter soep.